İSTANBUL / FATİH - Çemberlitaş Anadolu Lisesi

Çemberlitaş Anadolu Lisesi

Adres
Çemberlitaş Anadolu Lisesi , Yeniçeriler Cad. Evkaf Sok. No 10 Çemberlitaş/Fatih/ İstanbul
Vizyon
Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir. Sadece bu kentin değil, Türkiye´nin en başarılı okullarından biri olmaktır.
Misyon
Çemberlitaş Anadolu Lisesi, öğrencilerini –bireysel odaklı eğitime dayalı bir süreçle- kendine güvenen, sorgulayıcı, çağdaş, hoşgörülü, çok dilli, katılımcı, demokratik ve laik, yüksek etik değerlerle donanmış, açık sözlü, bilim ve teknolojiden haberdar, önyargısız olarak farklı kültürleri yaşamaya, buralarda hareket etmeye ve bu ortamları anlamaya yetkin, öğrenerek değişim ve gelişim gönüllüsü bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Çemberlitaş Anadolu Lisesi kendisini yakın gelecekte Türkiye´nin en iyi liselerinden biri olarak görmektedir.
Kız Basketbol Takımı İlçe Birinciliği
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
8.05/ 15.00
Doğalgaz-Kombi
Yabancı Dil
İNGİLİZCE ALMANCA İKİNCİ YABANCI DİL ALMANCA YABANCI DİL DERSLERİ SEÇMELİ YABANCI DİL DERSLERİ İLE TAKVİYE EDİLMEKTEDİR.
Ulaşım
BÖLGEDEKİ CADDE VE SOKAKLARIN TRAFİĞE KAPALI OLMASINDAN DOLAYI ÖZEL ARAÇLA OKULA GELİNMESİ TAVSİYE EDİLMEZ. EN İDEAL ULAŞIM T1 TRAMVAY HATTINI KULLANMAK. ÇEMBERLİTAŞ TRAMVAY DURAĞINA BİR DAKİKALIK MESAFEDE.KUVEYT TÜRK SOKAĞINDA. AYRICA BEYAZIT´A GELEN OTOBÜSLERLE DE OKULUMUZA ULAŞABİLİRSİNİZ. BEYAZIT DURAĞINDA İNİP SULTANAHMET YÖNÜNDE TRAMVAY HATTI BOYUNCA BEŞ DAKİKALIK BİR YÜRÜYÜŞÜN ARDINDAN OKLUMUZA ULAŞABİLİRSİNİZ. MARMARAY HATTINI KULLANMAK İSTEYENLERİN SİRKECİ DURAĞINDA İNİP T1 TRAMVA
Var
Yerleşim Yeri
ŞEHRİN KALBİNDE. YEDİTEPE´Lİ TARİHİ YARIMADANIN İKİNCİ TEPESİNDE.
2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 483-488 PUAN YÜZDELİK DİLİM 2,30-3,20 ARASI
İLK SENE % 70 İKİNCİ SENE % 100
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
ÖĞRENCİLERİMİZ TIP, DİŞ HEKİMLİĞİ, MÜHENDİSLİK, VE HUKUK ALANLARINDAKİ YERLEŞTİRME VE TERCİHLERİ İLE ÖN PLANA ÇIKMAKTADIR.
Sportif Etkinlikler
OKULUMUZDA KAPALI SPOR SALONU BULUNMAKTADIR. AYRCI OKUL BAHÇESİNDE VOLEYBOL VE BASKETBOL SAHALARI DA BULUNMAKTADIR. VOLEYBOL VE BASKETBOL TAKIMLARIMIZ ERKEK VE VOLEYBOL BRANŞLARINDA HER DERECE ELDE ETMEKTEDİR. AYRICI ORYANTRİNG TAKIMIMIZIN İL BİRİNCİLİĞİ MEVCUTTUR. BU SPORLARIN DIŞINDA HER ALANDA ÇALIŞMA YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZLE OKULUMUZ SPORTİF FAALİYETLERDE ÖNE ÇIKMAKTADIR.
Bilimsel Etkinlikler
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLAN OKULUMUZ FİZİK KİMYA VE BİYOLOJİ DERSLERİNDE FAKÜLTENİN EĞİTİM ALANLARINI KULLANMAKTA, FAKÜLTENİN HER TÜRLÜ ETKİNLİĞİNDE YER ALMAKTADIR. MATEMATİK OLİMPİYATLARINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZ HAFTA SONRALARI BU ALANDA EĞİTİM ALMAKTADIR.
Proje Çalışmaları
HAYVAN DOSTU OKUL PROJESİ ŞİİRİSTAN PROJESİ MÜNAZARA KULÜBÜ ALMANCA TİYATO KULUBÜ
IB ERASMUS E TİWİNNİNG
Diğer Hususlar